Handelsbanken

Handelsbanken lån för studerande

Handelsbanken är en bank med ett komplett utbud av banktjänster för privatpersoner i alla åldrar. Även om bankens profil är lite mer inriktad mot typiska banktjänster för dem som befinner sig ”mitt i livet”, erbjuder Handelsbanken en relativt bred palett av tjänster för både ungdomar och studerande. Förutom ett studenterbjudande skräddarsytt för att det ska bli enkelt att hantera ekonomin i vardagen finns också möjligheten att ansöka om blancolån och kreditkort. Några för studerande mer specifika erbjudanden kring dessa två sistnämnda produkter har Handelsbanken emellertid inte.

Handelsbankens studenterbjudande – detaljerna

Handelsbanken har ett studenterbjudande för alla studerande som får studiemedel från CSN. Om studiemedlet består av både lån och bidrag eller bara bidrag spelar ingen roll. Erbjudandet gäller från det år du fyller 18 år och det gäller fram till dagen innan det att du fyller 27 år. I paketet ingår de tjänster du ser listade i tabellen.

Allkonto (personkonto)
Bankkort
BankID
Swish
Internettjänsten (internetbank)
Mobiltjänsten (mobilbank)
Telefonbank

Priset för Handelsbankens paket för studerande med CSN är 0 kronor per år. När studierna sedan har avslutats får du börja betala enligt ordinarie prislista.

Komplettera med kreditkort

Det kort som ingår i det kostnadsfria paketet med tjänster för dig som studerar är ett MasterCard debetkort. Detta kort är kopplat till ditt Allkonto/personkonto och det är ditt befintliga saldo som debiteras vid köp och överföringar. Det finns ett par förmånliga tillägg att uppmärksamma. För det första kan du välja eget motiv på ditt kort och för det andra aktiveras en kompletterande reseförsäkring samt ett avbeställningsskydd när du betalar minst 50% av en resa med kortet.

Vill du komplettera ditt bankkort kan du ansöka om ett Allkort. Det är ett MasterCard som i grunden fungerar som ett betalkort, men som du också kan koppla till en kredit. Den räntefria kredittiden för inköp och uttag är 45 dagar.

Som studerande måste du hos Handelsbanken uppfylla samma krav på inkomster, med mera, som den som är yrkesverksam. Har du inte någon fast anställning eller större inkomster från annat håll kan du förmodligen inte bli beviljad kredit. Nordea är det naturliga alternativet för dig som vill ansöka om kreditkort men samtidigt har begränsade inkomster.

Privatlån

Handelsbanken erbjuder sina kunder privatlån på mellan 30 000 – 150 000 kr. Lånet kan anpassas på flera olika sätt och lite unikt är att det till och med kan kopplas till säkerhet i en pant. Givetvis går det också att ansöka om Handelsbanken blancolån med borgensman och/eller medsökande.

Kraven för att kunna bli beviljad ett privatlån hos Handelsbanken är förhållandevis tuffa om vi jämför med hur villkoren hos konkurrerande banker ser ut. Till exempel gäller ett krav på en minsta årsinkomst på 200 000 kr (utan CSN). Om du inte har en fast anställning vid sidan av dina studier torde det alltså vara omöjligt att ensam ansöka om lånet. Om du kan ansöka med medsökande och/eller borgensman, samtidigt som du har en viss inkomst från andra håll än CSN, kanske möjligheten att få låna ändå finns där. Vi rekommenderar att du kontaktar ditt lokala kontor för mer information. Vill du förenkla för dig och spara tid kan du dock med fördel vända dig till en annan långivare.